Duurzame meubels Nijmegen – Authentiek en Eerlijk

Al drie generaties ambachtelijke meubelproductie in regio Nijmegen. DT-69 staat al 54 jaar voor authentiek en eerlijk vakmanschap.

Onze ambachtslieden beheersen traditionele houtbewerkingsmethodes die door onze voorgangers is doorgegeven. Ze begrijpen de unieke eigenschappen van het hout en weten hoe ze hiermee meubels van uitzonderlijke kwaliteit te maken. Deze expertise wordt versterkt door moderne methodes en materialen, die de levensduur en stevigheid van een meubel aanzienlijk verlengen.

Eikenhouten eettafel naar landelijke kloostertafel stijl
rustieke-franse-tafel-gemaakt-van-zonverbrand-oud-eiken-z002-01

Oud eikenhout: Duurzaamheid van hoge kwaliteit

Oud eikenhout is een uitzonderlijk materiaal dat bijzonder geschikt is voor de productie van meubels. Het is niet alleen duurzaam en robuust, maar heeft ook een prachtige natuurlijke uitstraling. Elk stuk hout vertelt zijn eigen verhaal, met unieke kenmerken, zoals de natuurlijke nerfpatronen, knoesten en kleurvariaties. Deze karakteristieken geven onze meubels een authentieke uitstraling die niet is na te maken.

Het gebruik van oud eikenhout is niet zonder uitdagingen. Het vereist de expertise van vakmensen om het maximale potentieel van dit hout te benutten. Onze ambachtslieden weten hoe ze met dit veeleisende materiaal moeten omgaan. Ze begrijpen hoe ze het hout moeten selecteren, bewerken en afwerken om de natuurlijke schoonheid te behouden en tegelijkertijd een duurzaam en functioneel meubelstuk te creëren.

Salzburg eikenhouten kloostertafel op voorraad
Opslag van herbruikbaar oud eikenhout uit centraal Europa
Annecy oud eiken kloostertafel op voorraad

Meubels verantwoord gemaakt in Nederland

Bij DT-69 hechten wij waarde aan het behoud van het milieu en streven ernaar om verantwoordelijk om te gaan met onze natuurlijke hulpbronnen. Door oud eikenhout te gebruiken, geven we dit prachtige materiaal een nieuw leven en verminderen we de vraag naar nieuw hout. Op deze manier dragen we bij aan het behoud van onze bossen en het verminderen van onze ecologische voetafdruk.

Bent u op zoek naar unieke, duurzame meubelstukken die met liefde en vakmanschap zijn gemaakt? Dan bent u bij DT-69 aan het juiste adres. Neem vandaag nog contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom om onze prachtige collectie te ontdekken. Dit is met de auto en het openbaar vervoer binnen een half uur te bereiken vanuit Nijmegen.

Oud eiken meubels:

Bekijk ons adres en openingstijden door op contact te klikken.

Menu