Over ons

Het verhaal

In het midden van Nederland waar twee rivieren een langgerekt stuk land omarmen ligt “Het Land van Maas en Waal”. Een gebied dat voor sommigen misschien onbeduidend mag zijn, voor ons betekent het: thuis. In deze smalle strook land waar de rivieren geregeld buiten hun oevers traden (en treden), weet men sinds generaties met behulp van molens en stoomgemalen het water te bedwingen.

Dit vernuft en vakmanschap inspireren ons al sinds 1969 tot het handmatig vervaardigen van robuuste, landelijke en moderne tafels en kasten. Momenteel maken wij o.a. vintage industriële tafels door oude fabrieksonderstellen te combineren met mooie, doorleefde tafelbladen van oud eikenhout. Deze tafels hebben bladen van hout en onderstellen van gietijzer en staal: materialen die ook voor de bouw van molens en stoomgemalen gebruikt werden. “Dutch Tribute 69” – een ode aan en een voortzetting van het vernuft, het vakmanschap en de idealen van onze voorouders – past perfect in de huidige tijdgeest, waarin duurzaamheid en authenticiteit steeds meer aandacht krijgen.

Werkplaats

In de werkplaats van “Dutch Tribute 69” is grote aandacht voor de eisen waaraan het eindproduct moet voldoen. Alle meubels worden er een voor een en handmatig gemaakt. Hierdoor is elk meubel uniek, of u nu voor een Industriële, een landelijke of moderne stijl kiest.

Bij ons wordt gezaagd, getimmerd, geschaafd, gelijmd, nagedacht, gerekend, berekend, gelakt, geverfd etc. Kortom, het maken van tafels en kasten zoals wij het voor ogen hebben en uitvoeren vereist een vakkundigheid op het gebied van zowel ambachtelijke als moderne technieken. Daarom zijn het vakbekwame mensen die voor “Dutch Tribute 69” handmatig meubels maken. Meubels die geheel voldoen aan de wensen en eisen van de hedendaagse consument.

Ook is het mogelijk om een meubel helemaal naar wens te laten maken. U kunt kiezen uit diverse houtsoorten zoals o.a. rustiek eiken, oud eikenhout, notenhout etc. Brengt u een bezoek aan onze showroom en werkplaats? Dan wij laten u graag zien met wat voor ambachtelijke precisie onze meubels gemaakt worden.

Showroom

De nieuwe showroom van DT-69 aan de Beatrixstraat in Beneden-Leeuwen kan gerust spectaculair genoemd worden. U vindt er natuurlijk de meubels die wij zelf maken: bijzondere, handmatig (naar wens op maat) gemaakte meubels naar eigen design in industriële, landelijke en moderne stijl. Deze meubels presenteren wij in combinatie met exclusief antiek en zitmeubelen van topmerken als KFF en De Sede, waarvan wij officieel dealer zijn.  DT-69 heeft deze samenwerking gezocht omdat dit merken zijn die, net als wij, de hoogst haalbare kwaliteitsnorm nastreven en hanteren. En het is zeker bijzonder te noemen dat een bedrijf als De Sede voor ons als partner heeft gekozen, normaal gesproken werken zij veelal samen met traditionelere meubelbedrijven.

Ook het pand heeft iets unieks: het is gebouwd in de jaren 60 als garagebedrijf en heeft door zijn grootte (3000m2), zijn hoge plafonds en na een grote verbouwing, een karakteristieke industriële uitstraling gekregen.

Natuurlijk zijn we trots op het resultaat en dat tonen we  graag. Bel eens voor een vrijblijvende afspraak of loop gewoon even binnen. We zijn er zeker van dat we u aangenaam kunnen verrassen!” .

Menu