Over ons

Het begin in de Molen

Eind jaren 60 trokken Marius en Joke van der Steen vanuit de industriestad Oss naar het rustige plattelandsdorp Batenburg. Ze waren van plan om een oude boerderij te verbouwen en te genieten van de rust en natuur. Hun antiekhobby zou slechts voor een kleine bijverdienste gaan zorgen.

Het antiek, dat was uitgestald in de oude molen, viel echter al snel in de smaak. De opgeknapte antiquiteiten bleken razend populair en in de weekenden werden al snel lange dagen gemaakt. Na een aantal jaar besloot het stel dan ook om zich helemaal te storten op hun passie. Om de capaciteit te vergroten werd een oude stal omgebouwd tot werkplaats, en het woonhuis tot showroom.

De drie zoons van Mari en Joke groeiden zo op tussen de klanten en meubels. De passie voor het ambacht en meubelkennis zat er van jongs af aan al in. Het is ook niet verrassend dat Hermann, Peter en Mark alle drie in het bedrijf zijn gegaan. In 1997 namen ze het stokje over van hun ouders waarna nogmaals werd uitgebreid.

De Gebroeders van der Steen

Na de uitbreiding was er ruimte en mankracht om het assortiment uit te breiden. Zo werden gehele inrichtingen aangeboden uit een combinatie van producten die voor toen vrij uniek was. Het assortiment bestond uit; antiek afkomstig uit heel Europa, zitmeubels en stoffen van topmerken als Baxter, KFF, Brunschwig, Ralph Lauren en productie uit eigen werkplaats. Met name de mogelijkheid om eigen meubels te laten maken gaf klanten de extra keuzevrijheid die ze zochten. Dit was verkrijgbaar in 3 showrooms verspreid over zuidoost Nederland.

De opkomst van het internet ging gepaard met een verandering in smaak. De interieurstijlen waren veranderd. Om met de tijd mee te gaan is begin 2000 besloten om terug te gaan naar de winkel in Batenburg, en te investeren in een website. Hierop konden bezoekers producten bekijken, informatie opzoeken en offertes aanvragen. De website sloeg aan en na een korte tijd werden websites in het Duits en Engels gelanceerd. Wat begon als de antiekhobby van Mari en Joke was nu beschikbaar in heel west Europa.

Dutch Tribute est. 1969

Hoewel met de nieuwe websites steeds meer antieke meubelstukken online beschikbaar waren, bleef juist de vraag naar maatwerk stijgen. Een goed idee leidde tot het ontwikkelen van eigen industriële meubels. Het topstuk: speciale gietijzeren tafelpoten met in hoogte verstelbaar draaimechanisme.

Toen in 2012 de hoeveelheid maatwerk een nieuwe hoogte had bereikt, voldeed het oude antiekmerk niet meer. Er is toen gekozen voor een uitstraling die beter paste bij het bedrijf dat het ondertussen geworden was; Dutch Tribute est. 1969. Een ode aan authentiek Nederlands vakmanschap.

In 2018 zou het bedrijf uit het ouderlijk huis in Batenburg groeien, en verhuizen naar een vintage fabriekspand in Beneden-Leeuwen. Met 3000m² was er meer dan genoeg ruimte voor een showroom, werkplaats en houtopslag om in de toekomst mee door te gaan. Met deze extra capaciteit is het landelijke en moderne aanbod uitgebreid samen met aanvullende projectmogelijkheden.

Passie en vakmanschap, al drie generaties lang.

Menu